Emiel van Dijk beheerst de akoestische gitaar van Fingerstyle tot Klassiek.
Zijn composities en spel zijn dan ook niet in een hokje te plaatsen maar gaan van Pop, Klassiek en Jazz tot Wereldmuziek.
Hij heeft vier, door de internationale pers geprezen, akoestische gitaar CD’s uitgebracht.
Als solist is hij gevraagd bij vele orkesten en speelde hij op diverse internationale gitaarfestivals zoals: Acoustic Strings en Open Strings (Dld).
Emiel is in 1997 cum laude afgestudeerd voor uitvoerend musicus (Master) gitaar aan het Brabants conservatorium.
Naast zijn uitvoerende activiteiten geeft hij les, workshops en masterclasses.

 

CV (xl)

Emiel is in 1997 cum laude afgestudeerd voor uitvoerend musicus (Master) gitaar.
Hij heeft 4, door de internationale pers geprezen, akoestische gitaar CD’s uitgebracht.

-2000 Blueprint (pluckrecords)
-2001 Across the Borders ( Acoustic Music Records Duitsland)
-2007 Rhythm of the Guitar  mmv Onno Witte: Drums, Marco van Os: Bas
-2009 Stars in Orbit/Christmas Guitar mmv Onno Witte: Drums, Jacqueline Hamelink: Cello

Hierop is hij te horen met verschillende soorten akoestische gitaren: Nylon snarig, Staalsnarig, 12 snarig en flamenco gitaar.

Hij heeft vele composities geschreven in uiteenlopende stijlen (van Pop, Klassiek en Jazz tot wereldmuziek) en hij heeft ook verschillende compositie opdrachten gehad: zo componeerde Emiel  in 2004 de muziek voor de muzikale verteltheatervoorstelling Echo’s uit het hart met tekst van Mia Verbeelen en Nilo Berrocal Vargas.

Hij heeft meer dan 10 jaar fingerstyle workshops geschreven voor het Gitaar Plus magazine en bladmuziek uitgegeven zoals: de gitaar methode: Gitaarroute
Als solist is hij gevraagd bij vele orkesten en ensembles (bv: Philips Symfonisch Blaasorkest, Utrechts Kamerkoor).

Emiel speelde op internationale gitaarfestivals (o.a.  Open String Osnabruck 2003) en als gast in concerten van o.a. Harry Sacksioni (2008) en Tommy Emmanuel (2010)

Hij speelde met eigen programma in o.a. de venue’s: Frits Philips, Concertzaal Tilburg, Paradox, Theater Pepijn, Theater de Enck, Theater Het Heerenlogement, Theater Gigant, Theater de Poorterij, Gitaarsalon, de Maaspoort.

Emiel van Dijk is geboren in 1971 te Best, Nederland. Hij begon op 10-jarige leeftijd met het spelen van gitaar. Vanaf 1985 had hij gitaarlessen van Jan v.d. Langenberg aan het Muziekinstituut Best-Oirschot.
In 1989 behaalde hij de 1e prijs bij het TROMP Concours Klassiek voor scholieren van middelbare scholen uit Eindhoven en omgeving.

Vanaf 1990 studeerde hij aan het Brabants Conservatorium in Tilburg zowel Klassiek gitaar (met Tom Burmanje en Hein Sanderink) en Jazz gitaar (met Peter Mingaars). Tijdens zijn studie heeft hij diverse masterclasses gevolgd bij o.a: David Russell, Leo Brouwer, Philip Catherine, Zoran Dukic en Michael Langer.

Naast zijn uitvoerende activiteiten geeft hij les, workshops en masterclasses.